Bulaşık Makinesi Parlatıcısı Nasıl Kullanılmalıdır?

Bulaşık Makinesi Parlatıcısı Nasıl Kullanılmalıdır?

Günlük hayatınızda kullandığınız mutfak araç gereçlerinin temizliği, hijyen açısından hayatımızda oldukça önemli bir yer tutuyor. Kullandığınız tabak, çatal, kaşık ve bardak gibi birçok mutfak eşyasının makineden çıktığında temiz, lekesiz ve kuru olması için bulaşık makinesi parlatıcısı şart.

Yazımızda bulaşık makinesi parlatıcısı nedir, bulaşık makinesi parlatıcısı işe yarar, bulaşık makinesi parlatıcısı nasıl kullanılmalıdır, bulaşık makinesi parlatıcısı kullanırken nelere dikkat edilmesi gerekir gibi sorulara yanıt vereceğiz.

Herhangi bir marka deterjan ve parlatıcı kullanarak istediğiniz sonuca ulaşamayabilirsiniz. Yıkama sonuçlarınız elbette kullandığınız deterjan ve parlatıcıya bağlıdır. İz bırakmayan bulaşık makinesi parlatıcıları için mutlaka en iyi bulaşık makinesi parlatıcılarını tercih etmelisiniz. Yıkamalarınızdan daha iyi ve etkili sonuçlar almak için ayrı temizlik bileşenleri kullanmalısınız. Sadece bulaşık tabletleri kullanmak yerine ayrı ayrı deterjan, parlatıcı ve tuz tercih ederek en etkili sonuçlara ulaşabilirsiniz.

a)Bulaşık Makinesi Parlatıcısı Nedir?

Bulaşık makinesi parlatıcıları suyun yüzeydeki gerilimini azaltan maddeyi içerirler. Bu şekilde bulaşıklar üzerindeki su, damlalar halinde birikme yapmayarak kolayca kayma özelliğine sahip olur. Parlatıcılar, bulaşıkların üzerindeki suyun alınmasını sağladığından özellikle kurutmaya yardımcı olur. Parlatıcı kullanıldığında su lekeleri önlerken aynı zamanda bulaşıklar da parlaklık kazanır. Çatal, kaşık, tabak, bardak gibi mutfak araç gereçlerinizin bulaşık makinesinden parlak, lekesiz ve kuru bir halde çıkmasını sağlayan ürün bulaşık makinesi parlatıcılarıdır.

b)Bulaşık Makinesi Parlatıcısı Nasıl Kullanılır?

Suda bulunan kireç miktarı bulaşıkların üstünde istenmeyen lekelere neden olur. Lekelerin ve tortu kalıntılarının oluşmasını önlemek ve parlak yıkama sonuçları elde etmek istiyorsanız yıkamalarınızda mutlaka bulaşık makinesi parlatıcısı kullanmalısınız.

Bulaşık makinesi parlatıcısı makinenin kapağında yer alan parlatıcı gözüne konulmalıdır. Bulaşık deterjanı gözünün hemen yanında parlatıcı gözü bulunur. Gözün kapağı açılarak parlatıcıyı içine dökmelisiniz.  Parlatıcı haznesi dolana kadar dikkatlice doldurmaya devam edebilirsiniz. Haznenin dışına dökülen parlatıcıyı silmeniz daha yararlı olacaktır. Parlatıcı haznesinin dış tarafına dökülen parlatıcı köpürmeye neden olabilir ve bu da yıkama etkinliğinin azalmasına sebep olacaktır. Daha sonra parlatıcı miktarı ayarlayıcısını 1 ila 6 arasındaki kademelerden birine getirmelisiniz. 

Yıkama sonrasında bulaşıklar üzerinde su lekelerine rastlıyorsanız parlatıcının derecesini arttırmanız gerekmektedir. Eğer elinizle sildiğinizde mavi izler kalıyorsa parlatıcı derecesini azaltmanız gerekmektedir. Genellikle parlatıcı ayarı 4 veya 5 konumunda kullanılır.

Bulaşıklar Üzerindeki Beyaz Kalıntı Nedenleri

Temizlik maddesi haznesinin kapağı tam olarak açılmayabilir. Temizlik maddesi haznesi açıldığı zaman deterjan veya tablet üst sepet tutacağının olduğu bölüme düşebilir ve orada çözünebilir. Bu durumlarda üst sepete bulaşıklar veya nesneler yerleştirilmemesi gerekir. Tutacağın yakın konumuna çatal kaşık veya benzeri neşeneler yerleştirilmemelidir. Bulaşıklarınızın etkili bir şekilde temizlenmesi için tableti yukarı doğru değil, çapraz bir biçimde yerleştirmeniz gerekmektedir. Bulaşıklarınızı bulaşık makinesine kullanım kılavuzu talimatlarını dikkate alarak yerleştirmelisiniz.

Tabletler hızlı veya kısa programlar kullanıldığında çözünmüyor olabilir. Bu nedenle kısa veya hızlı programları kullanacağınız zaman tablet değil, toz veya sıvı deterjan tercih etmelisiniz.

Yıkamadan Sonra Bulaşıklarda Kalan Artıklar

Bulaşık makinenizin püskürtme kolları kirli veya tıkanmış olabilir. Bulaşık makinenizde bulunan püskürtme kollarını ve süzgeçlerini temizlemeniz gerekmektedir.

Püskürtme kollarının serbestçe dönmesi bulaşıklarınız tarafından engellenmiş olabilir. Bulaşık makinanızı kullanım kılavuzundaki talimatlara göre yerleştirdiğinizden emin olarak püskürtme kollarının serbestçe dönmesini sağlayabilirsiniz.

Çatal kaşık sepetine bulaşıklar fazla sıkışık veya fazla bulaşık yerleştirilmiş olabilir. Bu nedenle durulama sırasında tüm bulaşıkların temizlenmesi engellenebilir. Bulaşık makinenizi çok fazla sıkışık yerleştirmemelisiniz.

Fazla uzun ve dar bulaşıklar yeteri kadar etkili bir şekilde yıkanamayabilir. Bu mutfak gereçlerinizi köşelere yerleştirmemelisiniz. Bulaşıklarınızı etkili bir şekilde yıkanabileceği şekilde konumlandırmalısınız.

c)Bulaşık Makinesi Parlatıcısı Ayarı

Bulaşık makinesi parlatıcısı yoğunluk ayarı, hazne üzerindeki numaralardan biri seçilerek yapılır. Bu seçim yapılırken suyun sertlik derecesi ve kireç düzeyi dikkate alınmalıdır. Orta sertlikteki şebeke suları için orta derece numaralardan birini seçebilirsiniz. Yıkama sonucunda bulaşıklarda istediğiniz parlaklığı ve kuruluğu elde edemiyorsanız bir sonraki yıkamanızda parlatıcı ayarınızı değiştirebilirsiniz.

Yıkamalarınızda en etkili ve olumlu sonucu almak için Sorti bulaşık makinesi parlatıcısını kullanmanızı öneriyoruz. Sorti Temizlik ürünlerini tercih ederek yıkama sonuçlarınızda istediğiniz parlaklığı, kuruluğu, şeffaflığı ve temizliği elde edebilirsiniz. Sorti bulaşık makinesi parlatıcısı bulaşıklarınızda iz bırakmaz, tortu ve kireç oluşumlarını engeller,  bulaşıklarınızın aşınmasını engeller ve korunmasına yardımcı olur.

Bulaşıklar Üzerinde Kireç Tortuları

Yaşadığınız yerin suyu kireçliyse, şebeke suyunuzun mineral içeriği yüksektir. Kireçli suyla baş etmenin en önemli noktası kireç tortusu oluşumlarını engellemektir. Şebeke suyunuzun sertlik derecesini doğru ayarlayıp, ayarlamadığınızı kontrol etmelisiniz. Bulaşık makinenizin suyu yumuşatma ayarını da kontrol etmelisiniz.  Tuzun yeterli olup olmadığını, tekrar doldurulması gerekip gerekmediğini ve tuz haznesinin kapağının iyice kapalı olup olmadığını kontrol etmelisiniz.

Mat Bardak Oluşumunun Önlenmesi

Bardaklarınızı bulaşık makinenize yerleştirmeden önce mutlaka durulamanız gerekmektedir. Bulaşık makinesinde yıkanabilen bardakları tercih etmelisiniz.  Bulaşık makinenizde bardak koruma programını kullanabilirsiniz.

Yıkamanızdan sonra bardaklarınız üzerinde su damlaları fark ettiyseniz parlatıcı ayarınızı kontrol etmelisiniz. Bulaşık makinenizi nesnelerin kolayca su alabileceği şekilde yerleştirdiğinizden emin olmalısınız. Yanlış deterjan ve parlatıcı seçimi ve az veya çok miktarda temizlik maddeleri kullanmak bulaşıklarınızda, bardaklarınızda iz ve leke bırakılmasına sebep olabilir. Bulaşık makinesi parlatıcısı ayarınızı kullanım kılavuzuna göre ayarlayabilirsiniz.

Sıcak suya koyduğunuz bir miktar sirke veya sitrik asitle mat bardaklarınızı kolayca temizleyebilirsiniz.

Bulaşık makinesi parlatıcısından mutfak temizliği malzemelerine, genel temizlik ürünlerinden kolonya ve dezenfektana, en kaliteli ürünlere ve en etkili sonuçlara ulaşmak istiyorsanız Sorti Temizlik ürünlerini tercih etmelisiniz.

Etiketler: Ev İşlerinde İş Bölümü Sağlamanın Yolları, iş bölümü
Kasım 17, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR