Leke Çıkarıcı

Leke Çıkarıcı Sorti

Kahve ve çay içmek; çilek ve nar yemek güzel de bir de lekeleri olmasa!

Hepimiz için dert olan lekeleri çıkarmak için şu 5 adımı takip edebilir; lekeleri kolaylıkla yok edebilirsiniz:

1) Lekelenen Kumaşın türü ne?

Lekenin hangi kumaşta olduğu ile işe başlayın. Kumaş renkli mi yoksa beyaz mı? Rengini çabucak verebilecek bir kumaş türü mü yoksa dayanıklı bir kumaş mı? Eğer kumaş hassas ise leke çıkarıcıyı mutlaka su ile karıştırmalıyız. İpek, yün, saten gibi hassas kumaşlara doğrudan leke çıkarıcı dökmemeliyiz. Polyester, pamuk veya elyaf gibi kumaşlarda ise leke çıkarıcıyı doğrudan sulandırmadan kullanabiliriz.


2) Lekenin Türü Ne?

Eğer mevcut leke meyve veya çay lekesi ise işimiz kolay. Leke çıkarıcıyı lekenin üzerine dökün ve 2 dakika bekleyin. Leke kendiliğinden çıkacaktır. Kan lekelerini ise yıkama öncesi soğuk suda bekletmek gerekiyor. Eğer rimel, ruj veya oje gibi lekeler varsa çözücü içeren leke çıkarıcılar kullanmalıyız.


3) Seçilecek Leke Çıkarıcı

Kumaş ve leke türüne göre uygun leke çıkarıcıyı seçebilirsiniz. Klor içeren leke çıkarıcılar renkli çamaşırlarınızın rengini soldurur bundan dolayı bu ürünleri kullanmamakta fayda var. Solvent içeren leke çıkarıcılar ise rimel, oje, ruj gibi lekelerde iyi sonuç verir fakat kumaşın kendi boyasını da çıkarabilir. Bu tip ürünleri dikkatli kullanmak gerekir.


En güzeli ise her durumda kullanılabilecek oksijenli leke çıkarıcılar :-) Bu tarz ürünleri her türlü kumaşta kullanabiliriz. Sulandırabiliriz, doğrudan dökebiliriz veya çamaşır makinemizin ana yıkama gözüne, halı yıkama makinemizin deterjan bölümüne koyabiliriz. BU ürünler oksijen içerdikleri için sağlıklıdırlar.

Oksijenli leke çıkarıcıları kullanarak kendi sağlığımızı, çamaşırlarımızı ve cebimizi korumuş oluruz :-)


4) Mini test!

Leke çıkarıcıları kullanmadan önce mutlaka halınızın, koltuğunuzun ve giysilerinizin dışardan bakınca hemen görünmeye bir yerinde test edin. Bazı kumaşlar leke çıkarıcı ile temas ettiğinde boya verebilirler. Örneğin pantolon paçasının iç kısmında leke çıkarıcıyı test edebiliriz. Eğer pantolon renk vermiyorsa leke çıkarıcı bu kumaş için uygundur.


Bu sayede hoş olmayan süprizlerden sakınabilirsiniz.


5) veee Lekelere veda Vakti :-)

Leke çıkarıcıyı uygulayın ve lekelere veda edin :-) Leke çıkarma işlemi bittikten sonra çamaşırı mutlaka su ile durulayın. Özellikle halı ve koltuklarda durulama işlemini 2 kez tekrarlamak gerekebilir. Arzu ederseniz, leke çıkarıcıyı çamaşır makinenizde deterjanınız ile birlikte de kullanabilirsiniz.


Etiketler: leke çıkarıcı, çamaşır leke çıkarıcı, kumaştaki leke nasıl çıkar?
Eylül 01, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR