Minimalizm ve Temizlik: Yaşam Kalitesinde Bir Üst Nokta

Minimalizm ve Temizlik: Yaşam Kalitesinde Bir Üst Nokta

Şehrin bitmek bilmeyen kalabalığı, bir şeylere yetişme telaşı ve ne kadar dinlenseniz de üzerinizden gitmeyen yorgunluk hissi... Tüm bunların sebebi belki de hayatınızdaki kalabalık olabilir. İş yerindeki masanızın üzerinde bulunan eşyalar, çalışma odanızdaki karmaşa veya evinizdeki hiç kullanmasanız da atmaya kıyamadığınız tüm her şey... İş yerinde masanızın üzerindeki dosya raflarının gerçekten işe yarayıp  yaramadığını bir gözden geçirmenin vakti sizce de gelmedi mi? TV ünitesindeki o süslere gerçekten ihtiyacınız var mı? Daha az eşyayla kendinize daha rahat bir yaşam alanı yaratmak için ilk adımı bugün atabilir ve buna elinizin altındaki fazlalıklardan kurtularak başlayabilirsiniz.

Minimalizme Neden İhtiyacınız Var?

Sadece bir insanla değil, evinize aldığınız eşyalarla da evinizi paylaşıyorsunuz aslında. İşinize yaramayan hiçbir eşyanın sizin enerjinizi çalmasına ihtiyacınız yok. Evinizde pozitif enerjinin serbest dolaşması, oksijenin daha bol olması ve ev temizliğinin daha kolay yapılabilmesi için eşyalar arasındaki mesafeye, odalarınızdaki genişliğe ihtiyacınız var. Daha az eşya, daha ulaşılabilir köşe. Daha ulaşılabilir köşe, daha temiz bir ev demek.

Her eşyanın mikrop ve bakteriler için de yeni bir yuva olduğunu unutmayın. Evinizi kolay temizlemek, kendinize daha ferah bir yaşam alanı yaratmak için minimalizm en kestirme yol olacaktır. Temizliği yaparken de binlerce kimyasalı evinize sokmamaya çalışın. Sorti'nin bitkisel ham madde kullanılan temizlik ürünlerinden sipariş verin ve temizlik yaparken size keyif veren müzikleri dinlemeyi unutmayın.

Hayatınıza Minimalizm Getirin

Canlı veya cansız her şeyin enerji yaydığını ve bu enerjinin de bulunduğunuz mekanı daralttığını unutmayın. Bu mekan, sizin çokça vakit geçirdiğiniz eviniz veya ofisiniz ise, bulunduğunuz mekanın enerjisini başka eşyalarla paylaşma fikrini etraflıca bir değerlendirerek kendinize büyük bir iyilik yapabilirsiniz. 

Mekan detoksu diye de adlandırılan minimalist bir yaşam alanı oluşturmaya, kullanmadığınız elektroniklerden başlayabilirsiniz. Diğer tüm eşyalara oranla daha fazla enerji yayan elektronikler, elektrik yüklenerek yorgun hissetmenize sebep olacaktır. Tabii bu elektroniklerden kurtulurken doğayı da kirletmemeye özen gösterin. Elektroniklerinizi en yakın elektronik çöplüğüne atarak çevreye zarar vermeden bu baş ağrılarından kurtulabilirsiniz.

Temizlik yapmak için o küçük süs eşyalarını indirip kaldırmaktan yorulmadınız mı? Onlara sizin gibi bakacak, onları hediye ettiğinizde mutlu olacak sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

Camları açın! Bırakın temiz hava evinizde dolaşsın. 

Evinizi paylaşacaksanız çiçeklerle paylaşın. Siz yokken evinizin havasını temizler, kötü enerjiyle mücadelede sizinle aynı safta yer alır. Güzel kokulu olanları seçerseniz her şey biraz daha keyifli hale gelebilir.

Giysi dolabınıza da el atın. Gerçekten o kadar kıyafete ihtiyacınız var mı? Kaçını aynı anda giyebiliyorsunuz? O kırmızı olan elbiseyi en son ne zaman giydiniz? Bu soruları kendinize sorun ve dolabınızdaki kıyafetleri ihtiyacı olanlarla paylaşın. 

Sosyal medya hesaplarınızı her dakika kontrol etmeyi bırakmanın da tam zamanı! Kendinize dönmeli, iç sesinizi takip etmelisiniz.

Minimalizmi Yaşam Biçimi Haline Getirin

Yukarıda yazılan her şeyi hayatınızın tüm alanlarında uygulayın. Arkadaşlıklar, iş hayatı, günlük yaşam... Hayatınızdaki birçok şeyle daha kolay başa çıktığınızı göreceksiniz. Hayatınızda yer vereceğiniz her şeyin size pozitif enerji vermesine dikkat edin. Hoşunuza gitmeyen filmi yarıda bırakın. Sevdiğiniz filmi izlerken telefona bakmayın. Başladığınız kitabı bitirmeden başka birine başlamayın. Bütün işleri aynı anda yapmaya çalışmayın. Aynı anda farklı rollerde olmayın. Hayatınızdaki her şeyi sıraya koyun. Trafiğin kalabalık olduğu zamanlarda bir yere yetişmeye çalışmayın. Sizi aşağı çeken hiçbir ipe tutunmayın.

Hayatınızı kolaylaştıran her şeyi bizimle paylaşmayı ve huzurlu bir temizlik için Sorti temizlik ürünleri kullanmayı da unutmayın! 

Etiketler: minimalizm, güncel, temizlik
Ocak 20, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR