Bebekli Ailelerin Temizlikte Dikkat Etmesi Gerekenler

Bebekli Ailelerin Temizlikte Dikkat Etmesi Gerekenler

Bir evi dört duvarı çevrili bir yaşam alanından keyifli ve huzurlu bir yuvaya dönüştüren en güzel detay çocuğunuzdur. Hatta öyle bir detay ki onun verdiği mutluluk bütün hayatınızı kaplar, tek bir gülüşü her şeyi unutturur. Onun kılına bile gelebilecek tek bir zarar, kalbinizi yaralar. O yüzden gözünüz gibi sakınsanız da bazen gözle görülemeyen tehlikeler evinizde çocuğunuzu bekler. Bu tehlikeler temizlik sırasında dikkatinizden kaçan bazı detaylar yüzünden ortaya çıkar. Bebekli bir evin temizliği için dikkat edilecek birçok nokta mevcuttur. Çocukların ve özellikle bebeklerin savunma sistemleri henüz çok fazla gelişmediği için mikroplar gibi görünmeyen tehlikelerden kolayca etkilenirler. İşte bebeğinizin her an gülümsemesi ve sağlıklı bir hayata sahip olması için dikkat etmeniz temizlik tüyoları!

Düzenli Temizlik Bitmeyen Mutluluk Getirir

Eviniz yalnızca sizin değil görünmeyen birçok mikrop ve bakterinin de evidir. Az önce temizlediğiniz odada bile büyük ihtimalle şu an mikroplar birikiyordur. Mikropların en çok sevdiği noktaların başında yerler gelir. Yerlerinizi düzenli silerek bebeğinizi etkileyecek mikropların birikmesini ve bir şekilde ona ulaşmasını önleyebilirsiniz. Yerlerinizi silerken kimyasal içeren temizlik malzemelerinden uzak durmanız önerilir. Çünkü bebek ve çocukların evde en çok temas ettiği yer, zemindir. Haliyle zeminden zarar görme ihtimali biraz daha yüksektir.

Tozun Adresi: Halılar!

Hayatınıza bebek girdiyse, değişime hazır olun. Her şeyinizi ona göre ayarlamak bir süre sonra kaçınılmaz olacaktır. Halılarınız da dahil birçok şeyi değiştirmek zorunda kalabilirsiniz. Halılar, evinizde en çok toz tutan yer sayılabilir. Bu yüzden halı seçiminizde tüysüz ve toz tutmayan özelliklere sahip modelleri tercih etmelisiniz. Özellikle bebekler halılara fazlaca yakındır. Elleri, ayakları, dizleri ve bazen bütün vücudu halıya temas eder. Düzenli olarak süpürmek, bir süre sonra halılarınızdan gelecek tehlikeleri önler.

Çocuklarınızın Oyun Arkadaşı Mikroplar Olmasın

Oyuncaklar her çocuğun vazgeçilmezidir. Ama yıkanmayan oyuncaklar yalnızca çocuklarınızın değil mikropların da vazgeçilmezi olurlar. Oyuncak alırken dikkat edeceğiniz en önemli nokta yıkanabilir olması ve toksik madde içermemesidir. Ayrıca oyuncakları düzenli olarak yıkamanız da gerekir. Bu yıkama esnasında temizlik ürününe çok dikkat etmelisiniz. Kimyasal içermemeli ve yıkandıktan sonra oyuncakların üzerinde herhangi bir temizlik malzemesi kalmamalıdır.

Bebekler meraklı oldukları ve dünyayı dokunarak, özellikle de ağızlarıyla tadarak tanıdıkları için oyuncaklarını ağızlarına sokabilirler. Bu durumda herhangi bir temizlik malzemesinin bebeğinize bulaşması üzücü olabilir.

Az Eşya Az Tehlike

Evinizde ne kadar çok eşya olursa mikropların yaşayabileceği ve temizlenmesi gereken o kadar çok alan var demektir. Özellikle çocuklarınızın odasında az eşya bulundurmanız hijyen açısından önemlidir. Mikroplara yaşamaları için daha az alan tanımış olursunuz. Ayrıca temizlik yaptığınız sırada sizi uğraştıracak daha az eşyaya sahip olursunuz. Eşya ne kadar azsa temizlik o kadar kolay ve hijyenik olur. Ayrıca eşyalarınızın az olması çocuğunuzun kendine oyun alanı bulmasına da olanak sağlar. Böylelikle sağlıklı büyümenin yanında daha keyifli vakit geçirmiş olur.

Sağlıklı Hayata Giden Yol Mideden Geçer

Bebeklerde sindirim sistemi çok gelişmemiş olduğundan yiyeceklerden alacağı mikroplar normalden daha fazla etki eder. Bu yüzden mutfağınızda ve buzdolabınızdaki yiyecekleri kullanım tarihi geçene veya çürüyene kadar bekletmemeniz gerekir. Küf ve çürük gibi yerlerde oluşan mikroplar diğer yiyeceklere de kolaylıkla geçebilir. Bunların yanında çürük yiyecekler evinize çeşitli sinek ve böceklerin de uğrak yeri olmasına sebep olur. Bu haşerat da bebeğiniz için birçok mikrop getirecektir.

Bebeğiniz için daha hijyenik bir ev yaratmak istiyorsanız Sorti temizlik ürünleri ile işe başlayabilirsiniz. Bizi takip edin, eviniz için en uygun temizlik ürünleri ile tanışın!

Etiketler: bebek, Bebekli Ailelerin Temizlikte Dikkat Etmesi Gerekenler
Ocak 24, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR