Okumadan Geçmeyin: Bulaşık Makinesi Sağlıklı; peki ama neden?

Bulaşık makinesi ve sağlık

Bulaşık makinesi kullanımı ile ilgili www.sorti.com.tr/blog adresimizde birçok yazı yazdık. Eğer henüz okumadıysanız, buraya tıklayarak bu yazılara ulaşabilirsiniz.

Bulaşık makinesi sağlıklı dediğimizde, birçoğumuzun kafası karışıyor: Deterjana ne oluyor? En sonra parlatıcı acaba bardaklarda kalıp bana zarar verir mi gibi sorularla karşılaşıyoruz.

Deterjanlar, kirlilikleri yok ediyor. Yağlar ve kirleri yok ederek temizliği sağlıyor. Bulaşık makinesi sağlıklı derken, en önemli nokta temizlik kalitesinin yüksek olması. 60C sıcaklıkta makine ile yıkanan bulaşıklar, elde yıkamaya göre daha sağlıklı. Tabak ve bardaklardaki kirlilikler yok oluyor, bu sayede bulaşık makinesi sağlıklı bir yıkama yapıyor.

Peki ya parlatıcı? Deterjan kirleri yok ettikten sonra ortamda kalabiliyor. Yağ ve kirleri yok eden deterjan tabaklara yapılabiliyor. Parlatıcı ise tabak ve bardaklara yapışan deterjanı yok ediyor. Bu sırada kendisi de yok oluyor :-)

Bulaşık makinesinin yıkadığı malzemeler bu sebeplerden dolayı çok iyi yıkanıyor. Bundan dolayı, bulaşık makinesi sağlıklı yıkama yapıyor.

Etiketler: bulaşık makinesi sağlıklı mı, bulaşık makinesi ve hijyen, bulaşık makinesi ve sağlık
Aralık 06, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR