3 Soruda Bulaşık makinesinde kullanılan Sirke ve Karbonatın Zararları

Sirke ve karbonat ile bulaşık makinenizde yıkama yapmayın.

Son dönemde sirke ve karbonatı bulaşık makinelerinde kullananların sayısı artıyor. Bir çok insan daha iyi sonuç elde etmek için veya daha  sağlıklı olduğunu düşündüğü için sirke ve karbonatı bulaşık makinelerinde kullanıyor. Birçok yerde bu konuyla ilgili görseller paylaşılıyor.

Bu konuda bilinçli olmak, sirke ve karbonatın sağlığınıza ve makinenize verdiği zararı ortadan kaldırmanızı sağlar. Daha da önemlisi, yıkama kalitesini düşüren bu tarz uygulamalardan kaçınarak sağlığınızı korumuş olursunuz.

Bulaşık makinesi parlatıcısı yerine sirke konulur mu?

Sirke, sebze ve meyvelerin yıkanmasında güvenle kullanabileceğiniz bir ürün. Bulaşık makinesi parlatıcıları, bardak üzerinde kalan deterjan kalıntılarını ortadan kaldırmak için kullanıllıyor. Bulaşık makinesi parlatıcılarının bir diğer görevi de bardak ve tabaklarınız üzerinde oluşabilecek aşınmaları engellemek. Bulaşık makinesi parlatıcısı yerine sirke kullandığınızda, tabak ve bardaklarda deterjan kalıyor ve kalan bu deterjan doğrudan mide sorunlarına neden oluyor. Bulaşık makinesi parlatıcısı kullandığınızda, ortamdaki bütün deterjan yok oluyor ve sağlıklı bir yıkama yapmış oluyorsunuz.

Bulaşık makinesi deterjanı yerine karbonat konulur mu?

Karbonat, mutfaklarımızın vazgeçilmez malzemelerinden biri. Bulaşık makinesi deterjanı, tabak ve bardaklardaki yağ, kir ve kirlilikleri yok ediyor. Yıkama suyunda bulunan kiri ve kireci ortadan kaldırıyor. Oysa karbonatın böyle bir işlevi yok. Karbonat kullandığınızda ortamdaki yağ ve kirleri yok edemezsiniz. Daha da kötüsü, bu yağ ve kirler diğer tabak ve bardaklara yapışarak kirliliğin taşınmasına neden oluyor. Kısaca, karbonat kullandığınızda, makinede yıkama yapmamış oluyorsunuz.

Bulaşık makinesi deterjan ve parlatıcıları gerçekten sağlıklı mı?

Bulaşık makinelerinin kendine özgün bir yıkama sistemi var. Bu sistemde önce deterjan ile yağlar ve kirler çözülüyor. Bu kirliliklerin tekrar bulaşıklarınıza yapışması engelleniyor. Ardından parlatıcı ile de ortamda kalan deterjan yok ediliyor. Bu sayede temiz ve her türlü maddeden arınmış tabak ve bardaklar elde ediyorsunuz.

Bulaşık makinesinde yıkama yaparak kendiniz ve aileniz için daha sağlıklı bir yol tercih etmiş oluyorsunuz.


Etiketler: sirke, karbonat, bulaşık makinesinde sirke ve karbonat kullanımı
Ekim 02, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR