Ev Detoksu Nasıl Yapılır?

Ev Detoksu Nasıl Yapılır?

Mevsim geçişlerinde, hayatınızda bir şeylerin yerini değiştirmek istediğinizde aklınıza ilk gelen şey evinizde değişiklikler yapmak olur. Eşyalara şöyle bir göz atar, neyi nereye koysam diye kendinizce düşünürsünüz. Birkaç parçayı veya her şeyi kaldırır, başka başka yerlere koyar ve işiniz bittiğinde kendinizi rahatlamış hissedersiniz. Elbette ki bu rahatlık da çok uzun sürmez. Aynı eşyalar, farklı yerlerde yine sizin evinizde enerjinizi çekmeye devam ederler. 

Fazla Eşyalardan Kurtulun

Eğer sağlıklı yaşamayı felsefe haline getirdiyseniz, sadece vücudunuza yaptığınız yatırımlar bir süre sonra sonuç vermeyecektir. Çünkü kötü enerji, yorgunluk ve ağırlık tek başına vücudunuzda olan olumsuzluklar değildir. İnsanı yaşadığı çevrenin bir parçası olarak düşünürseniz, bulunduğunuz ortamdaki enerjinin size ne denli etki ettiğini de kolayca tahmin edebilirsiniz.

Siz de hayatınızda bütünsel bir rahatlama, temizlik yaşamak istiyorsanız vücudunuzla birlikte çokça vakit geçirdiğiniz evinizde de arınmayı yaşamalısınız. Peki nasıl? Evinizdeki fazla eşyalardan, gereksiz elektroniklerden ve kötü mikroplardan kurtularak. 

Her Eşya Kendi Enerjisiyle Var Olur

Canlı veya cansız her varlığın bulunduğu ortama yaydığı kendi enerjisi vardır. Birim alana düşen enerji miktarı çoğaldıkça da bu fazlalıklar size yüklenmeye başlar. Bu enerjinin yoğunlaşması da sizde olumsuz etki bırakır. Baş ağrısı, direnç düşüklüğü, enerji çekilmesi gibi fiziksel rahatsızlıklar hissetmeye başlarsınız.

Elektronik eşyalar ne kadar çalışmıyor olsa da diğer eşyalara oranla enerjinizi daha fazla sömürür. Kullanmadığınız elektronik eşyalarınızı mutlaka evinizden uzaklaştırın. Kullandıklarınızı ise evinizde daha az vakit geçirdiğiniz odalarda muhafaza etmeye özen gösterin. Eşyaların olumsuz enerjisini üzerinize yüklemesine izin vermeyin.

Ev Detoksuna Ayakkabıdan Başlayın

Evinizde sizi yoran yeterince enerji olduğunu unutmayın ve ayakkabılarınızla birlikte bunlara yenilerini eklemekten mutlaka uzak durun. Çok fazla ayakkabı seviyor olabilirsiniz. Fakat unutmayın ki aynı anda 3 - 5 çift ayakkabıyı giyemezsiniz. Bir süre sonra da fark edersiniz ki bazı ayakkabılarınızı hiç giymiyorsunuz. Onları kapınızın önünden de uzak tutun. Temizliğini yaparak ihtiyacı olan birine veya ayağınızda gördüğünde çok beğenen bir sevdiğinize verin. Detoksun püf noktasını aklınızdan çıkarmayın: Ne kadar fazla, o kadar yorucu.

Eşyalardan Kurtulun

Her eşyanın kendi enerjisi olduğunu söyledik. Enerji denince aklınıza sadece sizi yükselten, enerjik olmanızı sağlayan maddesel güç gelmesin. Sizden beslenen, size ihtiyaç duyan enerji parazitleri de vardır. Rahatlamanız için de hayatınızdan atılmayı beklerler. Kullanmadığınız hiçbir şeye evinizde yer vermeyin. 4 yıldır üzerine bir vazo dahi konmamış sehpa, 12 tane kırlent, içinde yapma çiçek olan büyük vazo, kimsenin oturmadığı evin köşesindeki berjer, dolapta yer işgal eden onlarca bardak, tabak, çanak... Bunlara gerçekten ihtiyacınız yok. Evinizden uzaklaştırın. Minimum eşya ile de harikalar yaratabilir, evinizin şıklığından hiçbir şey kaybetmeden yaşayabilirsiniz. 

Bırakın Evinize Temiz Hava Girsin

Kötü enerjiyle savaşırken sizin en büyük müteffiğinizin temiz hava olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Evinizi bol bol havalandırın ve o kötü enerjinin havayla birlikte dışarı çıkmasını sağlayın. Unutmayın! Havadaki oksijen sizi hayatta tutan şey. Temiz hava ile birlikte evinizi çiçeklendirmeyi de ihmal etmeyin. Evinizin havasını camlar kapalı olsa da sizin için temizleyen, su ve ilgiyle kolayca kendi tarafınıza çekeceğiniz dostunuzdur çiçekler ve bitkiler. Tabii çiçek işini de abartmayın. Her şeyi minimalize ederken saksılarınızı, vazolarınızı da ideal boylarda tutmayı ihmal etmeyin. Havayı saksıların değil, çiçek ve bitkilerin temizlediğini aklınızdan çıkarmamanızda fayda var.

Ev Detoksunun En Önemlisi: Temizlik

Ayakkabıları dışarıda bıraktınız, fazla eşyalardan evinizi arındırdınız. Geriye en önemli kısım kaldı: Temizlik. Evinizin içerisinde 1000'den fazla kimyasal, milyonlarca da mikrop bulunur. İkisiyle de aynı anda savaşır ve bu savaşı da kazanırsanız arkanıza yaslanıp evinizdeki iyi enerjinin keyfini çıkarabilirsiniz. Evinizi temizlerken de yanılgıya düşmeyin. Fazla fazla kimyasal kullanmak yerine, doğal özlü temizlik ürünlerini tercih etmeye özen gösterin. Bitkisel özlü ham madde kullanarak temizlik ürünleri üreten Sorti ile ev detoksunuzu kusursuz hale getirebilirsiniz. 

Ev detoksu denince sizin aklınıza gelenleri bizimle paylaşın. Hatta bu yazıyı da en sevdiklerinizle paylaşın ki onlara da arınmış bir evin mutluluğunu yaşama şansı tanıyın.

Etiketler: ev detoksu, Ev Detoksu Nasıl Yapılır
Ocak 22, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR