Ev Temizliğinde Sıkça Yapılan Hatalar

Ev Temizliğinde Sıkça Yapılan Hatalar

Temizliğin ne kadar keyifli olduğunu evini en ince ayrıntısına kadar temizleyip her yeri pırıl pırıl yapanlar bilir. Sonucun mükemmelliğini görünce eviniz, gözünüzde parlamaya başlar. Kendinizle gurur duyarsınız. Artık evinizi dünyanın en itibarlı en ünlü insanlarını bile misafir edebilecek noktaya getirmişsinizdir. Daha da önemlisi kendi yaşam alanınızı temiz, huzurlu ve keyifli bir ortama dönüştürmüş olursunuz.

Peki, temizlikte yaptığınız yanlışları hiç düşündünüz mü? Herkesin düştüğü hatalara sizin de düştüğünüz elbet olmuştur. Belki dikkatsizlik, belki de bilgisizlik… Sebebi ne olursa olsun bazı şeyler ters gitmiş ve bunun henüz farkına varmamış olabilirsiniz ya da temizliğin bir noktasında takılıp duruyor ama doğrusunu bir türlü bulamıyorsunuzdur. İş yerinde mesai yaptığınız yetmiyor gibi ev temizliği için de fazla mesai yapmak zorunda kalıyorsanız, işte temizlik sırasında en sık yapılan hatalar!

Evinizi Parlatın, Temizlikte Yıldız Gibi Parlayın!

Temizlikteki en büyük hatalardan bir tanesi cam silerken yapılır. En zahmetli işlerden birisi olan cam silmeyi bir de yanlış yaptığınız an sizi mutlu edecek hiçbir şey yoktur. Size sonsuz mutluluğun kapılarını -ve pencerelerini- açacak ipucu, camları güneşli günde silmemenizdir. Güneşli günlerde silinen camlar hızlıca kurur ve camlarınızda iz oluşmasına sebep olur.

Evi silerken tercih edilen temizlik ürününün gerekenden fazla miktarda kullanılması da sıkça yapılan bir başka hatadır. En iyi temizlik için ürünü en doğru miktarda kullanmanız gerekmektedir. Çünkü fazla kullanmak, ürünün eşyalarınız üzerinde kalmasına sebep olacağından hem eşyalarınıza hem de bütçenize zarar verir.

Sprey ürünleri doğrudan lekenin üzerine uygulamak da yapmamanız gereken bir başka yöntemdir. Ürünü temizlik yapacağınız bezin üzerine sıkarak temizlik yapmak temizliği daha kolay ve zahmetsiz hale getirir.

Temizlik, Temizlik Ürünlerinden Başlar

Unutmayın ki temizlik sırasında kullandığınız ürünler temiz değilse, yapacağınız temizlik hiçbir işe yaramaz. Bu durum her şeyden öte sağlığınızı da tehdit eder. Tabii ki bu noktada temiz sandığınız ürünlerden söz ediyoruz. Örneğin 4-5 temizlikte kullandığınız bir temizlik bezini ne kadar yıkasanız da üzerindeki bazı bakterilerden kurtulamazsınız. Bu yüzden bezlerinizi sıklıkla değiştirmelisiniz.

Aynı durum bulaşık süngerleri için de geçerlidir. Sürekli olarak suyun altında olması ya da bulaşık yıkama esnasında sıklıkla süngeri yıkamanız bir süre sonra sonuç vermez. Uzun süreli kullanımlarda bulaşık süngerinden alacağınız verim düşer ve hayalinizdeki pırıltılı tabaklara kavuşmanız zorlaşır.

Ayrıca inanması güç olabilir ama bulaşık makinesi ve çamaşır makinesini de belli aralıklarla temizlemeniz gerekir. Eşyalarınızın ve bulaşıklarınızın daha kirli halde size geri dönmesini istemezsiniz, değil mi?

İnsan Bazen Karıştırıyor

Temizlik ürünleriyle fazla içli dışlı olmaktan kaynaklansa gerek bazen temizlik yapan kişi artık kendisini bir kimyager gibi hissedebilir. Temizlik ürünlerine fısıldayan bir insana dönüşmeniz pek mümkün değil. O yüzden kullandığınız temizlik ürünlerini daha iyi sonuç alacağınızı düşünerek karıştırmanızın faydası olmadığı gibi zararı olur. En iyi temizlik için her ürünü kendi amacı doğrultusunda kullanmanız gerekir.

Karışıklık çıkan bir nokta da genellikle bulaşık makinesinde yaşanır. Bulaşık makinesini doğru şekilde doldurmamak, bulaşıklarınızın güzel yıkanmamasıyla sonuçlanır. Genellikle fazla doldurmak, düzensiz ve karışık doldurmak bu gibi sonuçlar doğurur. Bulaşık makinesinde düzen önemlidir.

Mükemmel Temizlik Detaylarda Saklı

Her insanın temizlik yaparken temizlemeye üşendiği bazı noktalar olur. Kapı kolları, çekmece kulpları, askılıklar, prizler gibi küçük noktalarda temizlikten kaçmak, sizi temizlikte mükemmel bir sonuçtan oldukça uzaklaştırır. Hazır başlamışken en küçük ayrıntısına kadar temizlik yaparak gün sonunda gördüğünüz manzaranın keyfini gönül rahatlığı ile çıkarabilirsiniz.

Temizlikte son zamanların gözdesi, bitkisel kökenli ham maddeye sahip ürünler kullanmak da sizi temizlikte zirveye taşır. Bitkisel kökenli temizlik ürünleri temizlikte en büyük yardımcınız olur; Sorti ile temizlenen evler göz alıcı güzelliği ile görenleri büyüler.

Ayrıca temizlikte dikkat ettiğiniz püf noktaları yorumlara yazarak diğer kullanıcılarla paylaşmayı unutmayın.

Etiketler: ev temizliği, Ev Temizliğinde Sıkça Yapılan Hatalar
Ocak 26, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR