Evinizin Havasını Temizlemenin Yolları

Evinizin Havasını Temizlemenin Yolları

Ev temizliğinizi bitirdiğinizde her yeri pırıl pırıl yapmış olabilirsiniz. Özenle yerleştirilmiş eşyalar, temizlenmiş yüzeyler ve güzel bir oda parfümü size temizliğin tamamlandığını işaret edebilir ama göz ardı etmemeniz gereken bir konu da evinizin havasının temizlenmesidir. Evinizin güzel kokması tabii ki önemlidir ama yaşam alanlarınızda gerçekten ferah bir atmosfere sahip olmak istiyorsanız evinizin havasının da temizlendiğinden emin olmalısınız. Gözle göremediğiniz tehlikelerin evinizdeki hijyene tehdit oluşturmasını engellemek için temizlik sırasında ve günlük hayatta yapmanız gereken evinizin havasını temizleyecek ipuçlarını uygulayabilirsiniz. Böylelikle ev temizliğiniz bittiğinde koltuğunuza rahatça oturup ellerinizle yarattığınız ferah atmosferde şaheserinizi keyifle izleyebilirsiniz.

Evinize Toz Kondurmayın

Evinizin havasını etkileyen en önemli etken tozdur. Havalandırma konusunda gelişmiş bir sisteme sahip olmayan evler daha fazla toz tutar. Eğer eviniz şehre çok yakın bir lokasyonda bulunuyorsa bazen iyi bir havalandırma sistemi de tozu tam olarak engelleyemez. Bu yüzden temizlik uzmanlarına göre haftada en az iki kez evinizde toz almanız gerekir. Ahşap yüzeyler ve antika eşyalar için mikro-fiber bez kullanmak daha etkilidir. Raflar ve pencere pervazları toz alırken özellikle odaklanmanız gereken yerlerdir. Toz almaya yüksek yerlerden başlayarak aşağılara doğru inmeniz ve toz almak için kullandığınız envanteri hafifçe ıslatmanız evinizi tozdan arındırırken size büyük fayda sağlar.

Havlu ve Paspasları Yıkayın

Kullandığınız havluları sık sık değiştirmeniz ve her kullanımdan sonra kuru kalmasına dikkat etmeniz havluların üzerinde zararlı bakterilerin birikmesini önler. Havlularınızı yaklaşık üç günde bir yıkamaya çalışabilirsiniz. Ayrıca evinizde tozu en çok tutan bir diğer eşya ise paspaslardır. Paspasa bastığınız her an biriken toz havaya karışarak evinizin havasını olumsuz etkiler. Onları da haftada bir kez yıkayarak tozların evinizde yer edinmesini önleyebilirsiniz.

En Havalı Temizlik Önerisi

Temizlik sırasında ya da günlük yaşantınızda yapmanız gereken en önemli adım evinizi bol bol havalandırmanızdır. Banyo yaptıktan sonra, çamaşır kuruturken ya da yemek yaparken evinizin pencerelerini açmanız kötü havanın dışarı çıkmasını sağlar. Evi havalandırmak her ne kadar basit gibi görünse de çoğu zaman göz ardı edilen ve evinizin havası için fazlasıyla faydalı bir yöntemdir. Eğer havalandırmanız olsa dahi pencereleri açmanız gerekir. Ayrıca havalandırmanızın filtrelerini de altı ayda bir değiştirmelisiniz. Kirlenen filtreler bir süre sonra evinizin havasını temizlemekten ziyade kirletmeye başlayabilir. Havalandırma yüzeyini de yine altı ayda bir temizleyerek havalandırmanızdan yüksek verim alabilirsiniz.

Zemini Pas Geçmeyin, Paspaslayın

Evinizin havasını temizlemenin en etkili yollarından biri, öncelikle zemini temizlemektir. Tozlar zeminde birikerek her hareket anında havaya karışır. Bunun için kendinize doğru bir paspas seçmelisiniz. Evinizin her noktasına kolayca ulaşabilmesi için eklemli bir paspas tercih etmelisiniz. Makinede yıkanabilir olması da paspasın ve haliyle evinizin temizliği için çok önemlidir.

Tozları, Süpürgenizin Filtresiyle Hapsedin

Özellikle halılar ve koltuklar fazlasıyla toz tutan alanlardır. Kimi zaman üzerinden birkaç kez geçmeniz gerekebilir ama daha önemli bir nokta, süpürgenize çektiğiniz tozların tekrardan geri gidip gitmemesidir. Süpürgenizde hepa filtre kullanarak içeriye çektiğiniz tozun dışarıya çıkmasını önleyebilirsiniz. Yanlış filtre kullanımı yüzünden süpürgeden çıkan tozlar direkt olarak havaya karışarak evinizin her yerine yayılabilir. Bu yüzden yaptığınız temizliği sıkça tekrarlamak zorunda kalırsınız. Daha da önemlisi evinizin havasına karışan tozlar hijyen bakımından tehlikeli bir ortam yaratır.

Evinizin havasını temizlemek için kullandığınız ipuçlarını siz de bizimle paylaşabilir, bu yazımızı sevdiklerinize göndererek onların da evinde ferah bir havaya kavuşmasını sağlayabilirsiniz. Evinizin temizliğinde dostunuz olacak temizlik ürünleri için Sorti web sitesini ziyaret etmeyi unutmayın!

Etiketler: Evinizin Havasını Temizlemenin Yolları, evinizin havasını temizleyecek ipuçları
Şubat 02, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR