Muz Lekesi Nasıl Çıkar?

Muz lekesi nasıl çıkar?

Artık muz mevsimi geldi. Hem besin değerinin yüksek olması hem de tadının lezzetli olmasıyla, muz en çok tükettiğimiz meyvelerden. Bir de muz lekesi olmasa...

Özellikle çocuklarımızın çok sevdiği bu meyve, düştüğü kumaşın üzerinde muz lekesi bırakıyor. Bu leke de bildiğimiz yöntemlerle kumaştan çıkmıyor.

Peki muz lekesi nasıl çıkar?

Muz lekesi çıkarmanın en kolay yolu, leke tazeyken leke çıkarıcı kullanmak. Leke çıkarıcıyı alın, muz lekesinin üzerine doğrudan dökün ve bekleyin. Ardından makineye atın ve normal programda yıkayın.

Bir de beklemiş muz lekesi nasıl çıkar buna bakalım.

Muz lekesi bekledikçe çıkması zorlaşır. Eğer muz lekesini önceden yıkayıp çıkaramadıysanız, işiniz biraz daha zorlaşıyor.

Beklemiş muz lekesini hemen çıkarmak için Sorti Leke Çıkarıcı kullanın. Muz lekesinin üzerine hemen dökün ve en az 2 saat bekleyin.

Eğer muz lekesi önceden kalmış veya makinede önceden yıkanmışsa ve çıkmamış; şu işlemleri yapın:

-Bir kovaya sıcak su alın ve Sorti Leke Çıkarıcı dökün. 1 L sıcak suyun içine 1 su bardağı Sorti Leke Çıkarıcı dökmelisiniz.

-Muz lekeli giysileri bu kovaya koyun. Bir fırça ile karıştırın. Su sıcak, elinizi yakmayın. Giysilerin her tarafının karışım ile temaz etmesini sağlayın.

-En az 1 gece bekleyin.

-Giysileri çıkarın ve çamaşır makinesinde ön yıkamasız olarak 40 derece sıcaklıkta, standart ölçülerde deterjan ile yıkayın.

Muz lekesi kendiliğinden çıkacaktır.

Sorti Leke Çıkarıcı almak için buraya tıklayabilirsiniz.


 
Etiketler: muz lekesi, muz lekesi nasıl çıkar, leke çıkarma
Aralık 01, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR