Renkli kıyafetleri nasıl yıkayalım?

Renkli kıyafetleri nasıl yıkayalım?

Eskiden kıyafetlerin bol bol giyildiği, beyaz çorapların ütülendiği bir dönem vardı. Beyaz giymek gösteriş yapmak demekti. Hatta beyaz giymek ile ilgili türküler bile yapıldı.

Son yıllarda ise modanın birbirinden renkli tasarımlara kaydığını görüyoruz. Artık tek renkli kıyafetlerden çok, birden fazla renk içeren kıyafetleri giyiyoruz. Alt-üst takımları farklı renklerden oluşturuyor, farklı kombin yapıyoruz.

Kıyafetler değişince, kıyafetleri yıkama yöntemimiz de değişiyor. Renkliler için toz deterjan kullanmak, beyaz çorap giymek gibi demode oluyor.

Peki neden renkli çamaşırları sıvı deterjanlarla yıkamalıyız?

1) Renkli çamaşırlar düşük ısılarda yıkanıyor.

Renkli çamaşırları gündelik olarak değiştirdiğimiz için genelde 40 derecelik kısa programları tercih ediyoruz. Kısa programlarda sıvı deterjanlar hemen etki gösteriyor. Oysa toz deterjanlar ancak 50 dereceden sonra yıkamaya başlıyor.

2) Toz deterjanlar düşük ısılarda erimiyor.

Toz deterjanların hiçbirisi kimyasal ve fiziksel özelliklerinden dolayı düşük ısılarda erimiyor. Böyle olunca de toz deterjanlarla yıkanan renkli çamaşırların üzerinde kalıntılar oluşuyor. Yani, makinede erimeyen toz deterjanlar çamaşırların üzerine yapışıyor. Özellikle koyu renkli kotlar toz deterjan ile yıkanınca, kalıntıları beyaz tozlar halinde kotun üzerinde görebilirsiniz.

3) Renkli kıyafetlerin rengini korumak istiyor, renklileri uzun süre giymek istiyoruz.

Renkli kıyafetleri neden tercih ediyoruz? Moda oldukları, güzel göründükleri ve bizi daha güzel gösterdikleri için. Rengi kaybolmuş renkli kıyafetleri kim giymek ister ki? Renkli kıyafetlerin rengi toz deterjanlarla kayboluyor! Renkli kıyafetlerin renklerini korumak için sıvı deterjan kullanıyoruz. 

Siz de renkli çamaşır ve kıyafetleriniz için sıvı deterjan kullanın; renklerin keyfine varın!


 
Etiketler: Renkli kıyafetleri nasıl yıkayalım, renkli çamaşırları yıkamak
Ocak 16, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR