Size tablet deterjan kullanmayı bıraktıracak 3 sebep

Tablet deterjanı neden kullanmamalısınız? Detaylar bu yazıda!

Tablet deterjanlar kullanım kolaylığı ile evlerimize girmeyi başardı. Kullanım miktarı ayarlamamıza gerek kalmaması, deterjana dokunmamamız ve hepsi bir arada özellikleri ile tablet deterjanları özellikle bulaşık makinelerimizde tercih ettik.

Oysa kullandıkça gördük ki, tablet kullandıkça epey sorunla karşılaşıyoruz:

1) Tablet yıkama boyunca makinede kalıp bardakları çiziyor.

Tablet, yıkama bitene kadar makinede kalıyor. Aynı zamanda sert bir madde olan tablet, makine su basıncı ile makinede hareket ediyor. Bundan dolayı tabletler sürekli olarak tabak ve bardaklara çarpıyor. Bardak ve tabakları çiziyor.

2) Tablet erimiyor.

Yıkama boyunca makinede kalan tablet, erimiyor. 2 saat boyunca su içinde kaldığı için durulama işleminde sorun çıkıyor. Bardaklarda dalga dalga izler oluşuyor.

3) Tablet yıkama sonrası bardak ve tabaklarınızda kalıyor.

En büyük sorun bu: tabak ve bardaklarda kalan tablet; yıkama sonrası için sağlığımızı tehdit ediyor. Bir çoğumuz makine yıkamayı bitirdikten sonra bulaşıkları tekrar elimizle duruluyoruz. Madem elimizle duruluyoruz; öyleyse neden makine kullanalım diye de kendimize soruyoruz.

Kısaca, tablet deterjanlar yıkama sonunda bile erimiyor; oldukları gibi tabak ve bardaklara yapışıyorlar. Tablet kullanmak, hemen vazgeçmemiz gereken bir alışkanlık.


 
Etiketler: tablet deterjan, çamaşır makinesi tablet deterjan, bulaşık makinesi tablet deterjan
Aralık 14, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR