Tadilat Sonrası Ev Temizliği Nasıl Yapılır

Tadilat Sonrası Ev Temizliği Nasıl Yapılır

Mutfağı genişlettiniz, banyoyu yenilediniz ya da atıl durumdaki küçük odayı salona kattınız. Kısaca, hayalinizdeki eve kavuşmanın ilk adımı olan tadilatı atlattınız. Tadilatın ardında bıraktığı toz, dağınıklık ve artıklar, hâlâ hayallerinizdeki eve kavuşmanız için büyük bir engel. İlk önce ev temizliği hizmeti almaya karar verdiniz, sonrasında sizin kadar özenli çalışamayacaklarını düşünüp vazgeçtiniz. Enerjiniz tam, ev temizliği için hazırsınız. Peki, nereden başlayacaksınız?

Planlama ve İş Bölümü Aşaması

Organizasyon yeteneğiniz, sadece proje teslim sürecini yönetmenize değil hayatınızın her alanında size yardımcı oluyor. Vakitten tasarruf etmek için ilk iş olarak tadilat sonrası ev temizliği çizelgesi hazırlayabilirsiniz. Büyük boy çöp torbaları, temizlik ürünleri, koruyucu eldivenler, fırçalar, süpürge ve ihtiyaç duyacağınız tüm malzemelerin eksiksiz olup olmadığını kontrol edebileceğiniz bir liste hazırladıktan sonra aileniz arasında bir iş bölümü yapabilirsiniz. 

İnşaat Artıklarından ve Fazlalıklardan Kurtulun

Duvarın yıkılması, mutfak dolaplarının yerinden sökülmesi ve tezgahın kırılması gibi tadilat işleri, arkasında sadece toz ve kir değil bol miktarda artık da bırakıyor. Bulabildiğiniz en büyük boy çöp torbalarını elinize alıp büyük artıkları ortadan kaldırarak işe başlayabilirsiniz. Dağınıklığı ortadan kaldırmaya başlamadan evvel, ellerinizi yaralanmalara karşı korumak için koruyucu eldiven takmayı unutmayın. Dilerseniz bu aşamada, kullanmayı düşünmediğiniz eşyaları ayırabilir, kullanılmayacak durumdakileri çöpe atarken iyi durumdakileri bir yerlere bağışlamak için kaldırabilirsiniz. 

Titiz Çalışmanız Gereken Parçalar

Yenilenmiş evinizin keyfini sürerken yanlışlıkla bir cam kırığı ya da çiviye basmayı istemezsiniz. Tadilat sırasında kırılmış bir cam varsa büyük parçaları eliniz ve süpürgeyle toparladıktan sonra taze patates ya da bir parça pamuktan yardım alabilirsiniz. İkiye kestiğiniz patatesi ya da hafifçe ıslattığınız pamuğu zeminde gezdirerek küçük cam parçalarını kolayca toplayabilirsiniz. Eğer pamukla bu işlemi yapıyorsanız zemini sildikten sonra elinizi kesmemek için sıkmadan çöpe atmalı ve yeni bir parça pamukla devam etmelisiniz. 

Duvarlardaki Toz ve Kirden Kurtulun

Tadilat sırasında uçuşan toz zerrecikleri, siz farkında olmasanız dahi duvarların yüzeyinde birikiyor. Ev temizliği sırasında duvar temizliğini atladığınız takdirde, eşyaların üstüne düşüyor hatta soluduğunuz havaya karışıyor. Duvarlarınız yeni boyanmış olsa dahi döşeme temizleme aparatı yardımıyla duvarlarınızı süpürün. Eğer yeni boyanmadıysa süpürme sonrasında hafif nemli bir bezle silin. Duvar kağıdı kullanıyorsanız yumuşak bir fırça yardımıyla nazikçe süpürebilirsiniz. 

Yerleri Süpürürken Özenli Davranın

Yerleri süpürme aşamasına geçtiyseniz, tebrikler! Tadilat sonrası ev temizliği tamamlanmak üzere. Tadilat sırasında çok fazla tozun etrafta uçuştuğunu biliyorsunuz. Bu nedenle sadece bir kez süpürmekle yetinmemeniz gerekiyor. İlk süpürme işlemini bir faraş ve el süpürgesinden yardım alarak yapabilirsiniz. Süpürme sırasında uçuşan tozları solumamak için koruyucu bir maske takabilirsiniz. Elektrikli süpürgeyle ikinci süpürmeyi tamamladıktan sonra etrafın tozunu alma gibi işlere dönebilir, sonrasında birkaç kez daha süpürme işlemini tekrarlayabilirsiniz. 

Eşyaları Temizleme Zamanı

Temizliğe, eşyaların üstündeki koruyucu kılıfı çıkarıp tozlarını alarak devam edebilirsiniz. Her ihtimale karşı, koltukları elektrikli süpürge yardımıyla süpürmeyi unutmayın. Sonrasında, kullanmaktan keyif alabileceğiniz temizlik ürünlerinden destek alarak etrafın tozunu alabilir, tadilat sırasında damlayan boya gibi lekeleri temizleyebilirsiniz. Doğal bileşenler kullanılarak üretilen Sorti temizlik ürünleri, toz alma ve genel ev temizliği aşaması için işinizi kolaylaştıracak birçok alternatif sunuyor. Siz de zararlı kimyasallar barındırmayan Sorti çok amaçlı temizlik sıvılarını tercih edebilir, kolayca ev temizliğinin üstesinden gelebilirsiniz.

Yerleri Silin

Yerlerde toz kalmadığından emin olduysanız paspaslamaya başlayabilirsiniz. Paspaslama aşamasını birkaç kez tekrarlayarak arkada hiç toz kalmadığına emin olabilirsiniz. Yerde bir boya lekesi fark ettiyseniz alkolle ıslattığınız bezi lekenin üstünde yarım saat kadar bekletebilir, zorlanmadan lekeyi çıkarabilirsiniz. 

Son Birkaç Detay

Temizliğin sonuna geldiniz. Tadilat sırasında ampulleri çıkardıysanız yerine takın, ampul ve avizeleri silin. Pencere, kapı, pervaz ve süpürgelik gibi alanları temizlik ürünlerinden destek alarak temizleyin. Havalandırma deliği varsa, silmeyi unutmayın. Sonrasında halı ya da kilimleri yayabilir, eşyalarınızı düzenleyebilir ve tadilat öncesinde kaldırdığınız biblo gibi eşyaları yerlerine koyabilirsiniz. Yenilenen evinizin keyfini çıkarmaya artık hazırsınız. 

Doğru planlama ve ipuçları sayesinde tadilat sonrası ev temizliği bile gözünüzü korkutamaz. Siz de evinizi daha yaşanır bir hale getirebilmeniz için püf noktalar arıyorsanız bizi takip edebilirsiniz. Yazıyı paylaşarak tadilat sonrasında evi nasıl temizleyeceğini kara kara düşünen arkadaşlarınıza yardımcı olabilirsiniz. 

Etiketler: Tadilat Sonrası Ev Temizliği Nasıl Yapılır, ev temizliği
Şubat 04, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR