Tatil Dönüşü Evi Temiz Bulmanın Püf Noktaları

Tatil Dönüşü Evi Temiz Bulmanın Püf Noktaları

Tatile giderken aklın evde kalıyor ve tatil dönüşü yapman gereken ev işleri gözünde büyüyorsa; döndüğünde evini derli toplu bulmanı sağlayacak bu pratik önerilere mutlaka göz atmalısın. Yola çıkmadan önce yıkanıp ütülenen çamaşırlar, bavul hazırlama süreci ve evi kapatıp gitmeden önce halletmen gereken işler seni yeterince yormuşken üstüne bir de tatil dönüşüne dair yapman gerekenlerle kendini bunaltmaktan vazgeç! Aşağıdaki önerilerden yararlanarak, yola çıkarken evini tertemiz bırak ve tatilin tadını çıkar! İşte, tatil dönüşü evi tozdan uzak, temiz ve düzenli bulmanın püf noktaları:

1. Tatile Giderken Yanında Götüreceklerinin Listesini Yap

Kim istemez üç-beş eşyayı sırt çantasına doldurup, rahat kafayla tatile çıkmayı... Ama biliyoruz ki, bavul hazırlıkları başladığında işler hiçbir zaman bu kadar kolay olmaz. Hele ki anneler için asla! Eşyaları bavula sığdırmanın zorluğu bir yana, almaktan vazgeçtiğin eşyaların oluşturduğu dağınıklık, tatil dönüşü evi darmadağın bir halde bulmana neden olabilir.

Bu yüzden götürmeyi düşündüğün tüm eşyaları evin dört bir yanına saçmadan önce küçük bir liste yapmanı öneriyoruz. Bu liste sayesinde, sadece ihtiyacın olan eşyaları yerinden alıp kolayca bavuluna yerleştirebilir; ev içinde gereksiz dağınıklıkların oluşumuna engel olabilirsin. Böylece tatilden döndüğünde, yanında götüremediğin eşyaları toplamak zorunda kalmazsın.

2. Bavul Hazırlarken Dağılan Eşyaları Topla

Tatil dönüşünde evini düzenli görmek istiyorsan, bavul hazırlama aşamasında oluşan dağınıklıkları evden çıkmadan önce mutlaka toplamalısın. Aksi takdirde, tatil dönüşü bavul boşaltma faslıyla karışan bu dağınıklık canını sıkabilir. Belki de bu dağınıklık, işine yarayacağını düşündüğün bazı eşyaların aslında artık senin için birer fazlalık olduğunu anlaman için bir fırsattır. Dilersen bu fırsatı değerlendirip, kullanmadığın eşyaları ihtiyacı olan birilerine vererek, yenilerine daha çok yer açabilirsin.

3. Evden Çıkmadan Önce Kısa Bir Temizlik Yap

Detaylı bir temizlik yapamasan da, yolculuğa dair tüm hazırlıklar tamamlandığında evi genel hatlarıyla temizleyip düzenlemek, tatil dönüşünde kafanın daha rahat olmasını sağlar. Bavulları kapının önüne çıkardıktan sonra her yere kısa bir süpürge tutup, paspas ile yerleri silerek, evini temiz bırakmanın hazzını yaşayabilirsin.

Mutfak, banyo ve lavabo gibi alanlarda böcek ve bakteri oluşumuna karşın çeşitli temizlik ürünleri kullanarak bu alanları sterilize edip evden ayrılabilirsin. Bu aşamada organik bazlı temizlik ürünleri kullanmak istersen, ev temizliğine dair ihtiyacın olan pek çok doğal temizlik ürününü Sorti'nin ürün gamında bulabilirsin. 

4. Evi Havalandırdıktan Sonra Pencereleri Kapat

Sen tatildeyken evin muhtemelen havasız kalacaktır. Bu nedenle yola çıkmadan önce evini iyice havalandırmaya özen göstermelisin. Ancak, sırf eve hava girsin diye açık pencere bırakırsan, bu pencereden içeri girecek tozların eve yerleşmesine izin vermiş olursun. Evi havalandırdıktan sonra pencereleri kapattığında, yeni temizlemiş olduğun eve tozlar giremez. Böylece tatil dönüşü, çıkarken evini nasıl bıraktıysan aynı şekilde bulma şansın olur.

5. Eşyaların Üstünü Ört

Uzun süreli bir tatil planın varsa, tatil dönüşünde evde tozlanma ile ilgili bazı sorunlar yaşayabilirsin. Bu noktada havada uçuşan tozların konabileceği yeni yüzeyler oluşturarak eşyalarının tozsuz kalmasını sağlayabilirsin. Özellikle koltuk ve sandalye gibi döşemeli eşyaların üstüne sereceğin eski bir çarşaf, bu anlamda etkili olacaktır. Aynı şekilde masa, vitrin, sehpa gibi eşyalarının da üstlerini örterek; sen yokken eşyalarının tozlanmasını önleyebilirsin. 

6. Oda Spreyini Ayarlamayı Unutma

Tatil dönüşünde evin kapısını açtığın anda, evin temiz olduğunu hissettirecek en önemli unsur, kokudur. Eve geldiğinde tertemiz ve hoş bir koku ile karşılaşmak istiyorsan, zamanlayıcılı oda spreylerinden yararlanabilirsin. İstediğin aralıklarla oda spreyini püskürten bu makineler sayesinde, evin havasız ve kötü kokmasını önleyerek tatil dönüşünde yeni temizlik yapılmış gibi, mis kokulu bir eve adım atabilirsin.

Tatil sonrası temizlik yükünü azaltmak ve düzenli bir eve dönmek için uygulayabileceğin bu yöntemleri, sevdiklerinle paylaşabilirsin. Daha fazlası içinse, bizi takip etmeyi unutma!

Etiketler: Tatil Dönüşü Evi Temiz Bulmanın Püf Noktaları, tatil
Mart 04, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR