Temizlik Yapış Tarzınız Kişiliğinizi Ele Veriyor

Temizlik Yapış Tarzınız Kişiliğinizi Ele Veriyor

Nasıl ki bir göz hareketi, el işareti ya da ağzınızdan çıkacak küçücük bir kelime sizin bütün kişiliğinizi ele veriyorsa; temizlik yaparken izlediğiniz yol da kişiliğiniz hakkında birçok ipucu verir. Temizlik yapma tarzı parmak izi gibidir. Dünya üzerinde kaç tane insan varsa bir o kadar da temizlik yolu vardır. Hatta bir eve girdiğinizde “Burayı kesinlikle şu kişi temizlemiştir.” cümlesini kurduğunuz ve doğru tahminde bulunduğunuz zamanlar sıklıkla yaşamışsınızdır. Ev temizliğine mi yoksa kişisel temizliğe mi öncelik verdiğiniz, temizlik yaparken kimsenin aklına gelmeyen yerleri bile temizleyip temizlemediğiniz veya temizlik yaparken ne kadar hızlı olduğunuz gibi detaylar tamamen karakterinize bağlıdır.

“Bu Kadar Temizlik Yeter” İnsanı

Temizliğe kalkışmanız ve yerine oturmanız arasında yaklaşık 3 dakika bulunuyorsa kendinizi bu kategoriye ait hissedebilirsiniz. Böyle bir kişiliğe sahip insanlar genellikle rahatına düşkündür. Evi temizlemektense kirleri görmezden gelir ve bilgisayarda takılmaya ya da dışarı çıkmaya can atarlar. Bulaşıklar genellikle yemekten sonra değil hemen önce yıkanır. Kirli sepeti yoktur. Çok sık giyilen bir kıyafetten gelen kokulara artık parfüm de işlememeye başlıyorsa kıyafet ancak o zaman yıkanır. Bu kişiler genellikle bekar evlerinde yaşarlar.

Temizliğin Keyfini Çıkaranlar

Kimisi için temizlik yapmak büyük bir külfetken; kimisi de ev kirlenmese dahi temizlik yapar. Temizliğe başladıktan sonra da her yeri yavaş yavaş temizler. Bu kişiler neredeyse arkadaşlarıyla buluşup bir aktiviteye katılmaktan bile temizlik yapmak kadar keyif almazlar. Çünkü evcimendirler. Evlerine aşıktırlar. Dünyada hiçbir şey evde zaman geçirmek kadar onların ilgisini çekmez. Onlar için ev gibisi yoktur. Temizlik yaparken şarkı dinlemeye ve şarkıya eşlik etmeye bayılırlar. Bu kişilikte insanlar genellikle eğlencelidir. Evde olmak kaydıyla herkesle sohbet edebilirler. Özellikle mutfak masasının etrafında toplanıp yemekten sonra yapılan sohbetler favorileridir. Temiz bulaşıklar ve temizlik sonrası tezgah üzerine serilen bezler izlemekten en keyif aldıkları manzaradır. Keyif almadıkları hiçbir şeyi yapmazlar, yaptıkları her şeyin de hakkını verirler.

Derinlerde Bir Yerler Hala Kirli

Temizlik yaparken kendini kaybeden ve gözü hiçbir şey göremeyen tanıdıklarınız vardır. Her köşe silinmeli, her yer pırıl pırıl olmalıdır. Gözleri o kadar keskindir ki sizin görmediklerinizi görürler. Detaylarla uğraşmayı severler. Her şey mükemmel olmalıdır. Kapı kulpları hatta anahtar delikleri, avizelerin kristal taşları, ampuller ve hatta sandıkta saklandığı için senelerdir kimsenin görmediği eşyaları dahi her temizlikte tertemiz yaparlar. Günlük hayatta da her şeyi planlı ve detaylı yaşarlar. Neredeyse saat kaçta kaçıncı nefesi alacakları, kaçıncı adımı atacakları dahi planlıdır. Mükemmeli en mükemmel yoldan nasıl yakalayacaklarını belirlemek için de hayatları araştırmayla geçer. Onlar için bir şey mükemmel değilse yaşamaya değmez ama her şey yaşamaya değer olduğu için mükemmel olmalıdır. Evdeki her şey yerli yerinde, simetrik ve temiz olmalıdır. Evlerine girdiğinizde yeni bir eve girmiş gibi hissedersiniz.

Önce Kişisel Temizlik

Kendine fazlasıyla önem veren kişiler temizlik konusunda da önce kendinden başlar. Kendisi temiz olmadan rahat hissedemez. Hangi ortama girerse girsin sürekli gözü kendi üstündedir. Birisi yüzünü buruşturunca “Acaba bir yerimde bir şey mi kalmış?” diye düşünmeden edemez hemen telefondan kendine bakarlar. Tekrar tekrar parfüm sıkarlar. Bir ortama girdiği zaman onun geldiği hemen anlaşılır. Çünkü yüzü ve kıyafetleri göz alır. İstenmeyen tüylere hiçbir zaman izin vermez. Bir kez giydiği kıyafeti yıkamadan bir daha giymez. Evindeki sehpalardan çok ayakkabılarını siler. Aynı şekilde evinde de bir düzen vardır. Özellikle kendi odasında her şey yerli yerindedir. Derli toplu insanlardır.

Hangi kişiliğe sahip olursanız olun temizlikte doğru ürün her zaman önemlidir. Kişiliğinize en uygun temizlik ürünleri Sorti ile sizi bekliyor!

Etiketler: temizlik, güncel, Temizlik Yapış Tarzınız Kişiliğinizi Ele Veriyor
Ocak 18, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR